Werkwijze

Tandarts:                                                                                                     

Wanneer u voor het eerst bij ons in de praktijk  komt wordt er een intake ingepland. De intake houdt in dat alle gegevens worden verzameld die we later nodig kunnen hebben. Zo wordt er gevraagd naar uw algemene gezondheid en uw mondgezondheid, maar er wordt ook een zorgplan opgesteld, hierin staan uw wensen omtrent uw gebit, maar ook waar we rekening mee moeten houden. In dit plan komen ook de punten die we wel en niet moeten behandelen. Er wordt een uitgebreide controle gedaan zodat de behandelaar uw gebit helemaal in kaart kan brengen. Om een goede diagnostiek uit te kunnen voeren hebben we rontgenfoto's nodig van uw gebit. Op deze manier hebben wij alles goed in beeld en kan er een goede diagnose gesteld worden. De volgende controle-afspraak is dan sneller en effectiever uit te voeren.

Er wordt gebruik gemaakt van het dossier van uw vorige tandarts, wij vragen u dan ook deze bij uw vorige tandarts op te vragen en door te mailen naar ons. Rontgenfoto’s van uw vorige tandarts die nog up-to-date zijn, worden door ons gebruikt. Wanneer er een reden is tot het maken van nieuwe rontgenfoto’s zal dit ook bij de intake gedaan worden.

Alle bevindingen worden met u besproken en de verdere behandeling vindt plaats in een vervolgafspraak.

Mondhygienist:

Wanneer u voor het eerst bij de mondhygienist komt bij ons in de praktijk zal dit ook eerst een intake zijn. Dit geldt zowel voor patiënten die door onze eigen tandarts doorverwezen zijn als voor patiënten die door een andere tandarts doorverwezen zijn.

Tijdens de intake wordt bepaald welke behandeling noodzakelijk is om de mondgezondheid optimaal te krijgen/behouden. Kosten worden besproken en het vervolgtraject wordt met u doorgenomen.

Parodontoloog:

Wanneer u een afspraak maakt bij de parodontoloog dan zal de intake gedaan worden door de gespecialiseerd mondhygienist. Zij zal bekijken wat mogelijk is op parodontaal niveau en dit overleggen met de parodontoloog. Eventueel wordt er een vervolg gepland bij de parodontoloog.